Jaktkurs för nybörjare;

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på jaktträning men som inte tidigare tränat det med din flat. Under kursen jobbar vi praktiskt med grunderna i apportering och varje deltagare får individuell hjälp att komma vidare.

Förkunskaper; Hunden ska komma på inkallning och vara minst 9 månader.

 

Jaktkurs för start i nybörjarklass;

Kursen riktar sig till dig som har påbörjat din hunds utbildning för start i Nkl på B-prov eller som har startat och behöver hjälp för att komma vidare mot ett första pris. Kursen utgår från B-provets samtliga moment där kursledarna lägger stor vikt vid individuella utbildningsmetoder som grundar sig i kunskap om hundens mentala funktioner.

Förkunskaper; Hunden ska minst kunna hämta och leverera in apporter till sin förare samt kunna sitta och se på när andra hundar jobbar.

 

Jaktkurs för öppenklass;

Kursen riktar sig till dig som är på väg mot start i Öppen klass på B-prov eller som har startat och behöver hjälp för att få ett första pris i klassen. Kursen utgår från B-provets samtliga moment. Särskild vikt läggs i träningen vid stadga i arbete tillsammans med andra hundar med passivitet och fotgående samt fina apportgrepp och bra avlämningar.

Förkunskaper; Minst 1:a Nkl B-prov eller minst 2 x 75% av max vid Nkl C-prov