Valpköp

Det är oerhört lätt att bli förälskad i denna helt underbara ras. Vacker som få är den också. Men, det finns alltid ett men - flatten är mycket aktiv av sig, gammal som ung. Du bör verkligen vara en friluftsmänniska som i ur och skur, varmt som kallt, gärna gå ut ett par timmar om dagen (gäller vuxen hund, dvs från 1 års ålder) Du är inte speciellt städpedant heller, flatten gillar nämligen alla vattendrag. Att simma brukar vara en stor passion liksom att rulla sig i både det ena och det andra. Därför blir det oftast en dusch vid hemkomsten. Att få följa med överallt där DU är, det är viktigt för flatten. Att stå i hundgård alldeles ensam om dagen är inte att tänka på, då lessnar den ihjäl.

Kan du ställa upp på detta? Inte speciellt svårt, eller hur?

Då är det bara att gratulera vid Ditt val av ras!

Det kan vara ganska svårt att få köpt en valp från en seriös uppfödare på grund av att många ofta redan står i kö. Flatklubben har en mycket bra fungerande valphänvisning, dit man kan ringa och få tips om vem som för tillfället har valpar att erbjuda. Du ringer någon av de uppfödare inom FRK Västra och får då kanske till svar att alla valpar redan är sålda. Sätt då upp dig på väntelista inför nästa valpkull. Det är faktiskt det vanligaste sättet att idag få tag i en bra valp. Klubben har stränga regler för uppfödarna. De av valphänvisningen förmedlade valparna skall ha meriterade föräldrar i både jakt och utställning. Hanen och tiken skall ha ett 1:a pris på utställning samt lägst 2:a pris på jaktprov. Höfterna skall vara röntgade utan anmärkning och hundarna skall vara ögonlysta.

Till sist några råd. Ha inte bråttom när Du skall köpa valp, var beredd att vänta kanske ett halvår eller år innan Din valp är född. Ha tålamod så skall Du se att det blir det bästa Du någonsin gjort.

Här hittar du aktuella valpkullar

LYCKA TILL!!